Naar inhoud

Wegwijs in het Digitaal Sociaal Huis Zwijndrecht

Deze portaalsite bestaat uit vele honderden pagina's. Om hierin vlot je weg te vinden hebben we een aantal hulpmiddelen voorzien. Heb je toch niet gevonden wat je zoekt? Stuur ons een berichtje met het formulier onderaan deze pagina. We bezorgen je dan zo snel mogelijk de gewenste informatie. Je kunt ons ook gratis bellen op het nummer 0800 99 604.

 

Structuur 

We gaan ervan uit dat je als bezoeker niet hoeft te weten welke dienst of welke organisatie een bepaald service aanbiedt. Daarom hebben we deze dienstverlening thematisch gestructureerd. Zo vind je bij het thema "Poetshulp" in het hoofdstuk "Wonen" dienstverlening van verschillende organisaties, netjes bij elkaar. "Vraaggericht" heet dat. Naast elk product vind je dan de contactgegevens van de organisatie die het product aanbiedt. Bovendien vind je in het vakje "Relevante info" de onderwerpen die met dat product verwant zijn.

 

Zoeken

We hebben veel aandacht besteed aan de zoekfunctie. Je kunt een trefwoord kiezen of zelf een zoekwoord opgeven. Daarbij kan je ook kiezen in welke informatie je wilt zoeken. Zoek je een dienst, een nieuwsbericht, een product?

 

Sitemap

De sitemap geeft je in één oogopslag (of toch ongeveer) een overzicht van de inhoud en de structuur van de site.

 

Menu

De site biedt twee menu's. Bovenaan vind je het functionele menu met links naar de zoekfunctie, de sitemap, het e-loket en enkele belangrijke delen uit de inhoud. Ben je de weg kwijt? Vanop elke pagina kan je met één klik weer naar de startpagina. De "home"-link staat helemaal links bovenaan.

Het thematische menu staat centraal op de startpagina. Dit menu geeft toegang tot de productencatalogus, het overzicht van alle sociale dienstverlening in en voor Zwijndrecht.

 

Actueel

 

De meest actuele informatie geven we meteen op de startpagina. Zo ben je steeds op de hoogte van nieuws over sociale wetgeving of sociale dienstverlening.

 

Mensen helpen mensen

 

Sociale hulporganisaties en de overheid kunnen veel diensten aanbieden, maar vaak zijn er ook mensen die zich als vrijwilliger graag ten dienste van anderen stellen. In de toepassing mensen helpen mensen kan je een vraag om hulp posten of ook vrijwillige hulp aanbieden. Het volstaat om op "Plaats zelf een bericht" te klikken en het formuliertje in te vullen. Een medewerker van het sociaal huis bekijkt even of je bericht voldoet aan de voorwaarden en plaatst je tekstje online.


E-loketSociaal Huis Zwijndrecht is een initiatief van de gemeente Zwijndrecht en het OCMW.